И този уикенд ще продължи кампанията Залесяваме активно“, която се опитва

...
И този уикенд ще продължи кампанията Залесяваме активно“, която се опитва
Коментари Харесай

Искате да засадите дъбче? Утре можете да го направите, търсят се доброволци |

И този уикенд ще продължи кампанията „ Залесяваме интензивно “, която се пробва да трансформира София в още по-зелена и красива. Утре ще се засаждат дъбови фиданки край Негован и всеки доброволец, който желае с персонален труд да помогне, е добре пристигнал. 

До момента самодейността върви доста сполучливо. Преди седмица, точно на 1 май, в залесяването се включиха над 300 доброволци. Организатор на зеленото предизвикателство е Нестле България, а плана се назовава „ Новата гора край София-2 “ на Столична община.

През първите два уикенда на акцията бяха засадени 6000 фиданки, като в доброволческата самодейност се включи и вицепремиерът и министър на екологията Борислав Сандов.

" Приятели, продължаваме да залесяваме интензивно! В първите 2 залесителени уикенда залесихме с 6000 фиданки????!
Сърдечни благодарности на всички,които се причислиха към нас!
Любезно ви каним на последния залесителен уикенд в Новата Гора на София 2 за пролетен залесителен сезон!
Включете се с цялото семейство в това занимателно и потребно мероприятие!
С общителното подпомагане на Столична Община ще можем да засадим дъбови фиданки в авансово обработен терен, което е елементарно и прелестно занятие.
За удобството ни по време на работа Столична община е подсигурила обработването на терена авансово, подсигурява инструментите и защитните ръкавици и несъмнено самите фиданки! От нас се чака единствено положително въодушевление и предпочитание за работа ", оповестяват уредниците на акцията.

За събитието е плануван и проведен превоз. Тръгването е в 9.00 часа от входа на Национален стадион „ Васил Левски “. Възможност за тръгване към София и връщане до Националния стадион ще има в 12,00 часа.

Адрес:
Гугъл maps:.

Със фотография на карта:

Чрез екокампанията Нестле България продължава осъществяването на световния ангажимент на компанията да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 година - в регионите, от които набира първични материали. Само у нас компанията употребява в производството си 2500 тона родна пшеница.

Медийни сътрудници са OFFNews.bg и форумът OFFRoad-Bulgaria.com.

В рамките на този залесителен сезон, с изключение на засаждането на 10 000 фиданки в „ Новата гора края София “, Нестле България ще продължи партньорството си със Столична община като ще засади кестени и липи в градската част на столицата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР